Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


UGANDA

Uradno ime: Republika Uganda
Državna ureditev: predsedniška republika
Glavno mesto: Kampala
Število prebivalcev: 24.699.073
Denarna enota: Uganda Shilling (UGX)
Časovni okvir: UTC + 3 
Klicna številka: + 256

Cepljenje
obvezno
Rumena mrzlica
pogojno obvezno
 
priporočljivo
Hepatitis A in B, Tifus, Meningo kokni meningitis
Tablete
obvezno
Tablete proti malariji

 

Za potovanje v Ugando in Kenijo je obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici, priporočamo pa cepljenje proti hepatitisu A. V kolikor še niste bili cepljeni proti hepatitisu B, bi priporočili kombinirano cepljenje proti hepatitisu A in B. V tem primeru je potrebno planirati prvi odmerek cepljenja vsaj 5 tednov pred potovanjem, da lahko potnik dobi tudi drugi odmerek mesec dni po prvem in še pred odhodom na pot. Zaščita po treh odmerkih cepljenja traja 15 do 20 let. Proti rumeni mrzlici cepimo 1x, zaščita traja 10 let. Proti hepatitisu A cepimo dvakrat, z drugim odmerkom cepiva čez 6 do 12 mesecev po prvem, zaščita traja 15 do 20 let.

Slovenski državljani se lahko za nujno konzularno zaščito obrnejo na diplomatsko konzularno predstavništvo katerekoli članice Evropske unije.
Vizum je potreben.
Za nadaljnje informacije se obrnite na Veleposlaništvo Ugande v Berlinu. Axel-Springer-Strasse 54a, 10117 Berlin, Tel: (+) 49 30-24 04 75 56, Fax: (+) 49 30-24 04 75 57, Elektronska pošta: ugembassy(at)yahoo.de
Prostor majhnih ptic
V Afriki, tam nekje med Kenijo in Kongom. Mnogo bližje Ruandi kot Sudanu. Privlačno, zanimivo jezero Bunyonyi. Obdano s strmim pobočjem hribovite pokrajine. Napolnjeno s številnimi otočki. Leži na 1962 metrih nadmorske višine. Krasna panorama. Ugandska naravna znamenitost. Ampak samo naravna. Prebivalcem sovražna. Mrtva. Ne ponuja hrane. Privablja le tujce.

Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing