Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

S kolesom ali peš po Logarski dolini

V tej, ledeniško preoblikovani dolini na Solčavskem, lahko izbirate med številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa. Obdana z vrhovi v osrednjem delu Kamniško-Savinjskih Alp, predstavlja odlično izhodišče za pohodništvo, planinarjenje in plezanje.


Foto: Logarska dolina, d.o.o., Tomo Jeseničnik

Aktiven oddih v zavarovanem območju


Sedem kilometrov dolga dolina, zavarovana kot krajinski park, je primerna za kolesarjenje z otroki ali za raziskovanje naravne dediščine območja na konjskem hrbtu, s kočijo ali lojtrnim vozom.


Kako do tja?


V Logarsko dolino se lahko pripeljete z osebnim avtomobilom ali avtobusom.
Avtobusna povezava vas pripelje iz Ljubljane skozi Kamnik do Ljubnega ob Savinji, z možnostjo prestopanja na avtobus za Solčavo.


Kam po informacije?


Informacije o aktivnostih, prireditvah in programih za skupine dobite na naslovu Podjetja za razvoj Logarske doline:
Logarska dolina d.o.o., Logarska dolina 9, Solčava, T: (03) 838 90 04, e-naslov: info@logarska.si, www.logarska-dolina.si.


Nekaj za pod zob


V sami dolini ali vznožju okoliških hribov, se lahko nastanite ali zgolj okrepčate v penzionih, na turističnih kmetijah, zasebnih sobah ali planinskih domovih.

 

Foto: Logarska dolina, d.o.o., Tomo Jeseničnik

Narava vabi: Naravoslovno-etnografska pot po Logarski


Pot po Logarski velja za naravoslovno-etnografsko pot, ki vam bo razkrila naravno in kulturno dediščino območja; med drugim drugi izvir Savinje, olcarsko (gozdarsko) in oglarsko bajto, lovsko prežo, ipd. Pot je označena z ustreznimi usmerjevalnimi in informativnimi tablami. Začetek poti je v spodnjem delu doline, 730 metrov nad morjem; po rahlem vzponu, v dobrih dveh urah prispete do slapu Rinka na višini 1100 metrov.

Pot pod noge: Na Okrešelj, v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp


Iz Logarskega kota v Logarski dolini vodi markirana planinska pot, mimo slapa Rinka, do Frishaufovega doma na Okrešlju (1396 m), do koder boste potrebovali uro hoje. Dom, ki stoji na spodnjem robu ledeniške krnice Okrešelj in je v upravljanju PD Celje-Matica, je odlično izhodišče za vzpone na Savinjsko sedlo ter Ledinski vrh ali nekoliko zahtevnejše na Brano (2252 m), Mrzlo (2203 m) ali Tursko goro (2251 m). Do Koče na Kamniškem sedlu (1864 m) boste potrebovali uro in pol, do Kranjske koče na Ledinah (1700 m) čez Savinjsko sedlo pa 4 ure.

P.G.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing