Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

V Beltincih, kjer je igrala Vladova banda

Ksenija Gider

Prijetno polurbano naselje s svojo bližnjo okolico nudi neokrnjeno naravo, številna panonska gostišča s pravo prekmursko hrano in pijačo ter številne kulturno-umetnostne spomenike. To so Beltinci.


Širši domovini so znani po starih ljudskih plesih in glasbi, kar dandanes združuje glasbene bande v povezavi z Vladom Kreslinom. Prijetno polurbano naselje s svojo bližnjo okolico pa nudi še veliko več: neokrnjeno naravo, številna panonska gostišča s pravo prekmursko hrano in pijačo ter številne kulturno-umetnostne spomenike. Poleti veliko obiskovalcev privablja Mednarodni folklorni festival. Bel­tin­ci so ti­pič­no panonsko na­se­lje, ki se je raz­vi­lo ob rav­nin­skem po­to­ku Čr­nec ob ma­gi­stral­ni ce­sti Mur­ska So­bo­ta ─ Len­da­va. Po za­slu­gi tam­kajš­nje gro­fi­je so bili sto­let­ja uprav­no, kultur­no in gos­po­dar­sko sre­dišče Do­lin­ske­ga ali po do­ma­če Mar­kov­ske­ga. Bel­tin­ča­ni so zna­ni kot go­sto­ljub­ni, do­bro­du­šni in ši­ro­ko­srč­ni ljud­je, ki ob vsa­ki pri­lož­no­sti radi za­po­je­jo in za­ple­še­jo ob me­lo­di­jah pred­ni­kov. V na­se­lju ži­vi zelo bo­ga­to ljud­sko izroči­lo, ki ga ne­gu­je­jo šte­vil­na društva.


Več lahko preberete v številki 104.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing