Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

V deželi muzejev - Tolminski muzej

Besedilo: mag. Damjana Fortunat Černilogar in mag. Miha Mlinar
Fotografije: arhiv Tolminskega muzeja

Muzej o življenju Posočanov, ki s ponosom zrejo na dediščino prednikov Tolminski muzej je javni zavod in osrednja muzejska ustanova ter pomembno kulturno središče Gornjega Posočja. Pooblaščen je za izvajanje državne muzejske javne službe za območja občin Tolmin, Kobarid in Bovec za področja arheologije, etnologije, likovne umetnosti in zgodovine.


Sedež Tolminskega muzeja v nekdanjem Coroninijevem dvorcu sredi Tolmina.

Tolminski muzej hrani in ohranja bogato kulturno dediščino tega prostora, ki jo predstavlja na stalnih in občasnih razstavah v matični stavbi v Tolminu, v dislociranih enotah ter na stalnih razstavah, s katerimi upravljajo druge ustanove. Muzej kulturno dediščino prepoznava in dokumentira tudi na terenu, jo raziskuje in vrednoti. Tolminski muzej ima vlogo osrednjega muzeja za strokovna področja ter izdaja strokovne publikacije o gradivu iz svojih zbirk, sintetične monografske študije, razstavne kataloge in poljudne publikacije. Vzdržuje strokovno knjižnico in opravlja razvojno-svetovalno delo s področja varstva premične kulturne dediščine. Dokumentira posege na premični dediščini. Pridobiva gradivo, pomembno za zgodovino, z metodo arheoloških raziskav.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!


Več lahko preberete v številki 216.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing