Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Majorka – otok sonca in biser Sredozemlja

Besedilo in fotografije: Mateja Mazgan

Majorka je eden od štirih Balearskih otokov, ki ležijo v Sredozemskem morju. Vsi štirje otoki, Ibiza, Formentera, Menorca in Majorka, so izredno privlačne turistične destinacije. Največja izmed vseh štirih je prav Majorka, ki z ugodnim podnebjem, rajskimi plažami, turkiznim in čistim morjem, čudovitimi hribi, kanjoni, jamami, zgodovinskimi objekti ter burnim nočnim življenjem privablja turiste z različnih koncev sveta. Nudi več sto kilometrov dolgo obalo z mnogimi lepimi plažami, med katerimi jih je bilo nekaj uvrščenih v skupino najlepših na svetu.


Divjih, samotnih plaž je na pretek.

Z avtomobilom po otoku
Na potovanje se nas je podalo šest, kar je zahtevalo nekaj več organizacije. Najprej je bilo treba kupiti letalsko vozovnico, katere cene se gibljejo od 60 evrov dalje. Zelo priporočljivo je vzeti kar paket, ki vključuje prenočišče in prevoz z letalom. Otok je majhen, zato ni treba vsakič iskati drugega prenočišča. Nakupu letalske vozovnice je sledil še najem avtomobila za šest oseb. Če želite spoznati pristno Majorko, je najboljša izbira prav najem avtomobila, če pa imate na voljo več časa, pa kolesa.


Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!

 


Več lahko preberete v številki 217.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing