Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Čudovit pomladanski turni smuk z Male Mojstrovke

Besedilo in fotografije: Janez Mihovec

Pretekla zima je s snegom preprosto pretiravala. Začelo se je ob novem letu, nato pa so po gorah zapadle ogromne količine snega. V tem času so bile gore praktično nedostopne. Vendar naj se »teta Zima« še tako upira, vedno toplejšim žarkom se ne mora upirati v nedogled. Pomlad je nepreklicno tu in takrat pride tudi najugodnejši čas za turno smuko.


Na vrhu se odpre lep razgled na Veliko Mojstrovko.

Sneg se sesede sam vase in nevarnost plazov pojenja. Takrat je čas za Malo Mojstrovko, ki predstavlja teren za enega najlepših in najbolj obiskanih turnih smukov v Sloveniji.
Letos so šele v sredini aprila dobesedno preglodali cesto čez prelaz Vršič na primorsko stran. Na samem Vršiču je bilo skupno kar 8 metrov snega in človek si komajda predstavlja, za kakšne ogromne količine snega gre. Pot čez Vršič je poznana že stoletja, šele med 1. svetovno vojno pa so čez prelaz utrli cesto.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!


Več lahko preberete v številki 218.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing