Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Turni smuk z Dovške Babe – potep z razgledom

Besedilo in fotografije: Janez Mihovec

Poletja in z njim povezanih visokih temperatur je nepreklicno konec. S prvimi jesenskimi deževji se v gore priplazi mraz in zapade prvi sneg. Takrat se končno začne sezona turnega smučanja in neskončne zasnežene »flanke« nas privabijo na plano. Konec je lenarjenja v deževnih dneh.


Proti vrhu.

Začeti je morda najbolje s kakšno turo, obsijano s toplim soncem in obdano s prečudovitimi razgledi. Se človek vsaj ne pobija po kložah, ampak uživa v pršiču. Tiste ture po severnih pobočjih in grapah res lahko počakajo tja do tople pomladi. Dovška Baba s svojimi 1891 metri se tako ponuja sama od sebe. Skobacamo se toraj na plano in se zapeljemo v mrzlo Zgornjesavsko dolino. Na Dovjem zavijemo z glavne ceste in se popeljemo toliko, kot je pač mogoče z avtomobilom proti planini Dovška Rožca. Običajno ne daleč, saj gozdne ceste pozimi ne plužijo. Pa nič zato. Turni smuk je namenjen temu, da se dodobra razgibamo.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!


Več lahko preberete v številki 219.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing