Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Osvajanje slovenskih vrhov – Planjava in Brana

Besedilo in fotografije: Jasmina Peklar

Glede na neugodno vremensko napoved za prvi avgustovski vikend mi je za izpeljavo načrta – osvojiti Planjavo in Brano, dva vrhova v Kamniško-Savinjskih Alpah – preostala le nedelja. Po oblačnem sobotnem jutru sem bila optimistična za preostanek dneva, saj sem imela željo, da bi se še istega dne povzpele do koče na Kamniškem sedlu in tam prespale ter tako »spočite« zjutraj osvojile omenjena vrhova.


Pogled na že prehojeno pot.

Po kosilu smo se odpeljale v Logarsko dolino do koče pod slapom Rinka, kjer smo se nasmejane in vesele počasi odpravile v osrčje naših gora. Nobene gneče ni bilo, parkirišče je samevalo in tako je bilo tudi pri slapu Rinka, ki je vsakič moj prvi obvezni postanek in vsakokrat, ko grem tod mimo, občudujem ta slap in se oziram vanj … Počasi smo se odpravile po poti naprej, se vzpenjale po stopnicah, prečkale mostiček, stopale po koreninah v gozdu, se osvežile pri izviru reke Savinje in kmalu smo bile pri Frischaufovem domu na Okrešlju.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!

 


Več lahko preberete v številki 219.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing