Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

V deželi muzejev – Pokrajinski muzej Koper

Fotografije: Simon Tomažič, Luka Juri, Jernej Filipčič, Dejan Iskra

Le zakaj bi obiskali Pokrajinski muzej Koper? Trije razlogi: ker boste v njem doživeli lepoto in blišč renesančnega in beneškega obdobja Kopra, ker v njem hranijo čudovite najdbe iz prazgodovinske in rimske dobe in ker boste lahko uživali na čarobnem vrtu muzeja, ki je obenem tudi lapidarij.


Skrito stopnišče palače.

Zgodovina koprskega muzeja je več kot stoletna. Začetki ustanavljanja segajo v leto 1910, uradno pa je muzej zaživel 18. marca 1911, ko je občinski svet potrdil njegov statut in izvolil muzejsko vodstvo.
Po drugi svetovni vojni, leta 1954, je muzej pod novo oblastjo prerasel v Okrajni muzej kompleksnega tipa, leta 1967 pa je dobil regionalni značaj in se preimenoval v Pokrajinski muzej Koper (Museo regionale di Capodistria). Danes muzej pokriva območje sedmih občin, od Pirana do Ilirske Bistrice. Od leta 2009 deluje v okviru Pokrajinskega muzeja Koper še enota v Ilirski Bistrici s stalno razstavo na gradu Prem.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!

 


Več lahko preberete v številki 219.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing