Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

S trebuhom za kruhom na delo v tujino

Besedilo in fotografije: Maja Novak - Mayita

Marsikdo misli, da je odhod v tujino lahek in da je pravzaprav privilegij, da lahko delamo v drugi državi. Seveda je to za tiste, ki niso navezani na svoje družine, prijatelje in okolje, precej lažje. Zadnjih pet let sem obkrožena z ljudmi, ki so se odpravili v tujino zato, da lahko delajo to, kar jih veseli, in so za to tudi pošteno plačani. Večina od nas bi z veseljem živela v Sloveniji, ker, roko na srce, pod soncem ni bolj popolno zaokrožene celote, kot je Slovenija – in to z naravo, kulinariko ter dobrimi ljudmi na čelu.


V drugi sezoni v jahtni industriji sem se preizkušala kot kuharica zdrave, hranilne prehrane, ki je moja druga strast. Na sliki najbolj famozni smuti: Sea Vitamin.

Sistem pa je na žalost naravnan tako, da so ambiciozni ljudje s plamenom v srcu v naši državi skoraj nezaželeni. Če razmišljaš drugače kot večina, imaš odprto srce in drugačen pogled na svet, imaš včasih
Članek je napisan za popotnike, ki želijo prepotovati svet in poleg tega tudi kaj zaslužiti. Članek se ne nanaša na ljudi, ki želijo stalno zaposlitev v tujini, temveč na tiste, ki želijo sezonsko delo s poudarkom na novi izkušnji in naknadni možnosti življenja v tujini.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!


Več lahko preberete v številki 219.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing