Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Vlak življenja - po poteh, ki nas vodijo k samemu sebi

Besedilo in fotografije: Mateja Toplak

Nikoli nisem pretirano razmišljala o tej deželi. A kljub temu so me zaobjeli strahovi takoj, ko sem si naslikala samo sebe v tistem »strašljivem« okolju. Nevarnost, revščina in s tem povezane bolezni so bile moje prve asociacije. Morda so tudi tvoje? Čakam. Včasih se zdi, da je Indija eno samo čakanje v nedogled. Preverim še zadnjič. V družbi nadležno velikega nahrbtnika stojim na tiru številka osem, kamor bi pred četrt ure moral prisopihati vlak, ki naj bi me popeljal proti jugu države.


Kdor želi okusiti Indijo v pravem pomenu besede, bo moral potovati stlačen med lokalnimi prebivalci, jesti z roko, spati sede, si umiti noge, ko se zdi, da niso tvoje, in se vrniti s stranišča z velikim nasmehom (ker stranišče ni premoglo toaletnega papirja).

Poigravam se z idejo: če bi slučajno stala na napačnem tiru, bi me zdelana lokomotiva namesto na jug odvlekla proti vzhodu, najverjetneje do Kalkute, ali proti zahodnemu Radžastanu. Sicer pa – kakšna bi bila sploh razlika? Prvotna ideja, da želim videti »vse«, se je razblinila kot milni mehurček. Ugotovila sem, da ni brzenje iz kraja v kraj tisto, od česar odnesemo največ, življenjske modrosti pridobimo predvsem od ljudi, ki jih na poti srečamo, in od dogodkov, ki nam prekrižajo poti. Ter iz situacij, v katerih se znajdemo.

Revija je na voljo na prodajnih mestih Dela Prodaje. Revijo lahko naročite tudi po telefonu 04 5320 200 ali preko spletne naročilnice. Novi naročniki prejmejo darilo. ODPRITE SI SVET!


Več lahko preberete v številki 219.Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing