Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


Fosforera z otoka Margarita
Ko naročiš fosforero, nikoli ne veš, kaj ti bodo prinesli. Medtem ko čakaš, upaš, da bo v tokratni skodelici morda plavalo več repkov kozic ali pa, da bo tokrat na dnu več školjk in manj peska, kot ga je bilo zadnjič. Ugibaš, ali bodo lovke lignjev prevladovale ali pa bo več ribjega mesa. Tudi ne veš, ali bo juha bolj gosta ali bolj redka, bolj kremasta ali bistra? Bodo prevladovali okrasti barvni odtenki ali bolj opečnati … Tako, da si vedno presenečen, saj je fosforera vedno drugačna in okušaš, podobno kot v glasbi, vedno nove variacije na isto temo.

Amarbayasgalant Khiid – najlepši in najstarejši samostan Mongolije
Osrednjo Azijo sestavljajo stepe in puščave, ki se skoraj brez prekinitve razprostirajo v vseh smereh na tisoče kilometrov. To je pust in nevaren svet, od koder so od nekdaj prihajala divja plemena Hunov, Turkov in Mongolov, ki so brez milosti pustošila po bližnji in daljni okolici. Mongolija je bila od nekdaj strašljiv svet, v katerega ni nikdar zašel kdorkoli, ki ni imel tu resnično pomembnega in neodložljivega opravka.

Šarganska osmica
Vožnja z muzejskimi vlaki postaja pomemben del turistične ponudbe. Za najbolj atraktivno progo v Srbiji velja zagotovo Šarganska osmica, ki leži blizu meje z Bosno in Hercegovino.

GALERIJA: LEDENE GORE GRENLANDIJE

Zelenortski otoki, ne več Afrika in še ne Brazilija
Otočje, ki je dobilo ime po kraju, ki leži precej stran od njega, se zdi kot svojska mešanica dveh celin.

Treking okoli Manasluja
Samotno romanje, ki ponuja poglede na veličastne naravo in pomaga ozreti se vase.

stran<<<12345678910...>>>
Komentiraj članek
Naslov članka:
Država:
Vaš komentar ali vprašanje:
Elektronski naslov:
Naročilo starih številkSeznam objavljenih člankov

Seznam člankov, ki so bili v preteklih letih objavljeni v reviji Svet in ljudje, si lahko ogledate na seznamu objavljenih člankov.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing