Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

150 let od rojstva Henryja Forda

Henry Ford: Če misliš, da zmoreš, ali če misliš, da ne zmoreš, vedno imaš prav.

Letos mineva 150 let od rojstva Henry Forda, legendo 20. stoletja in vizionarja, ki je z inovativnimi idejami zaznamoval razvoj avtomobilizma in svojo napredno vizijo vplival tudi na širšo družbo. Po njegovi zaslugi so avtomobili postali dostopni množicam, kar je omogočilo preoblikovanje kmetijskih gospodarstev v ZDA in po svetu v uspešne industrijske trge. Številni zgodovinarji mu pripisujejo zasluge za nastanek srednjega razreda v ZDA, saj je njegov za tiste čase revolucionaren sistem visoko zajamčenih plač postavil temelje poštene razdelitve družbenega kapitala, ime Henry Ford pa se je za vedno zapisalo v zgodovino.

Tudi danes, 150 let kasneje, Ford še vedno gradi na njegovih temeljih, priljubljenost avtomobilov s kultno ovalno značko pa ne pozna meja. V jubilejnem letu Ford postavlja nove mejnike z naprednimi tehnologijami, ki jih vgrajuje v svoja vozila, kar potrjujejo tudi številne prestižne mednarodne nagrade. Tako je 1.0 EcoBoost motor že drugo leto zapored Mednarodni motor leta, novi Ford Transit Custom se lahko pohvali z nazivom Mednarodni dostavnik leta 2013, Ford Ranger je zaslovel kot Mednarodni pick-up leta 2013, Ford Fiesta pa je s svojo priljubljenostjo med predstavnicami nežnejšega spola postala svetovni ženski avto leta. Volan Fordovih vozil najdemo tudi v rokah slavnih. Ford Galaxy je v porodnišnico odpeljal ponosna starša angleškega prestolonaslednika, v Ford Focusu pa se rad prevaža novi papež Frančišek, ki zavrača razkošje in daje prednost varnosti.

Ni kaj, Henry Ford bi bil zagotovo ponosen na svojo dediščino, zato vse najboljše, Ford.


Dogodki

24.09.  Krizni Orto Fest
JACUZZY KRALL, MONSTRUMENTAL IN BAGHDAD BATTERY ORCHESTRA.
24.09.  Gala Hala
LEVEL 21 X SOGODBE: NEMANJA + .ČUNFA & GAJ BOSTIČ
25.09.  Narodni dom Maribor, Dvorana Union
FESTIVAL MARIBOR: ORKESTER MOBILNIH TELEFONOV
25.09.  Kino Šiška
FESTIVAL LIVEUROPE ONLINE
25.09.  Kino Šiška
METRONOMY

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing