Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

GWAR + Voivod + Childrain
12.12, Kino Šiška

Prerokbe so se motile – konec sveta se ni zgodil 21. 12. 2012, zgodil se bo 12. 12. 2019. Takrat se bo namreč nebo odprlo nad Kinom Šiška in med nami bodo pristali GWAR. 

GWAR navzven delujejo kot heavy metal bend, ki fura maske. Kaj maske – cele odrske “persone”. In ne samo to – furajo tudi noro scenografijo, vse skupaj pa deluje kot miks med znanstveno-fantastičnimi filmi in grozljivkami B-kategorije, na res dober način. Pa tudi glasba je huda! In vse to so počeli milijon let pred Lordi ipd. Nekdo je rekel, da so GWAR iz ZDA. Da gre za kvintet, ki ga v resnici tvorijo znana ameriška imena metal scene. Seveda je to laž – to so vesoljski osvajači, katerih imena vzbujajo strah in grozo: Balsac, the Jaws of Death; Jizmak da Gusha; Beefcake the Mighty; Pustulus Maximus in Blothar. V človeški podobi naj bi zastrupljali imena, kot so Ministry,X-Cops, Pigface in Asphalt Graves. 

Ampak zdaj se ne skrivajo več pod človeškimi maskami. Zdaj so GWAR, ki svoje zvoke širi od leta 1985. Mnogi narodi že od nekdaj pišejo o legendarni zapuščini teh jezdecev apokalipse, ki ima več imen – America Must Be Destroyed, Scumdogs of the Universe, Ragnarök, Violence Has Arriveditd. Ubijalska glasba, ubijalska scenografija in nastop, ki ga zgotovo ne vidite vsak dan.
Da pa ne bi bil večer v znamenju splošnega uničenja, imamo tu še eno vesoljsko raso, ki se pretvarja, da je kvartet iz Kanade, ki igra progressive thrash. Eden najbolj vplivnih bendov na svetu, Voivod. Bend, ki je thrash metal v 30 letih razvil onkraj vseh žanrskih meja in vplival na nešteto drugih, hkrati pa ostal zvest samemu sebi in obveljal za eno najbolj cenjenih imen na sceni.
Apokaliptični večer bodo otvorili Childrain.


Dogodki

25.01.  ND Maribor
FREAKDOM
25.01.  MIKKov klubski prostor, Murska Sobota
INVASIAN KREW KILLAH, RAK3ETA, LENOKAJ
25.01.  Dvorana Nova, Velenje
ZVEZDANA NOVAKOVIĆ & ROYA SAXOPHONE QUARTET
28.01.  Cankarjev dom
BREST feat. VESNA ZORNIK
30.01.  Kino Šiška
preMENT: BaBA ZuLa

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing