Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

VLADO KRESLIN: KRESLINOVANJE
08.12, Cankarjev dom

Zaradi izjemnega zanimanja za koncerta Vlada Kreslina 9. in 10. decembra, objavljamo dodatni koncert, ki bo v nedeljo, 8. decembra ob 19.30! 

Koncerti Vlada Kreslina v Gallusovi dvorani, z dolgoletno tradicijo, so znanilci vznemirljivega pričakovanja ob vstopu v novo leto. So uvod v decembrske praznike in tudi sami po sebi praznik vseh ljubiteljev dobre godbe, ki glasbenim sporočilom priljubljenega Prekmurca vedno znova radi prisluhnejo ob njegovi kitari – tudi če ni tista črna – in petju. 

»Ko so nažgali, je zvenelo tako, kot da bi Nick Cave s svojimi Bad Seeds priplaval po Muri, potem pa so veseljačili pri babičevem mlinu. Kot da bi se Pearl Jam z obale Pacifika preselili na osušene obale panonskega morja. In ko Vlado glas potegne iz spodnjega dela trebuha, bi se mu z bregov reke Cumberland lahko pridružil Johnny Cash, ali pa nekaj lest starejši Milan Kreslin s črno kitaro. Rock'n'roll ima tisoč obrazov. V Beltincih zveni drugače kot v Nashvillu.« Tako je lansko leto v Delu zapisal Ali Žerdin o koncertu Vlada Kreslina, ki že osemindvajseto leto s svojo številno muzikantsko karavano prihaja v Gallusovo dvorano Cankarjevega doma.


Dogodki

25.01.  ND Maribor
FREAKDOM
25.01.  MIKKov klubski prostor, Murska Sobota
INVASIAN KREW KILLAH, RAK3ETA, LENOKAJ
25.01.  Dvorana Nova, Velenje
ZVEZDANA NOVAKOVIĆ & ROYA SAXOPHONE QUARTET
28.01.  Cankarjev dom
BREST feat. VESNA ZORNIK
30.01.  Kino Šiška
preMENT: BaBA ZuLa

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing