Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

GREGORY PORTER
09.11, Cankarjev dom

Veliki povratek enega najboljših in najbolj proslavljenih pevcev današnjega časa. 

Po razprodanem koncertu v Gallsusovi dvorani leta 2017, je njegova svetovna popularnost dosegla sam vrh, januarja 2019 pa je izdal tudi svoj prvi koncertni album svojih uspešnic One Night Only – Live At The Royal Albert Hall. Doživite še en nepozaben koncertni večer. 

Gregory Porter , ki slovi po svojem toplem baritonu, je pozornost svetovno javnosti pritegnil v prvem desetletju 21. stoletja s čutnim, eklektičnim spojem jazza, soula in gospela. 

Kot nadarjen poustvarjalec jazzovskih standardov in tudi sodobnejšega soula si je Porter prislužil zavidljivo primerjavo s svojimi vzorniki Natom Kingom Colom, Donnyjem Hathawayjem, in Steviejem Wonderjem. Svoj prodor na svetovno prizorišče je pospremil z nominacijo za grammyja za prvi album Water iz leta 2010. Ob podpisu pogodbe z založbo Blue Note je njegov tretji album Liquid Spirit iz leta album 2013 še bolj razburkal javnost: zavihtel se je na drugo mesto jazzovskih lestvic in osvojil grammyja za najboljši jazzovski vokalni album. Čeprav v ospredje postavlja svoje avtorske skladbe, pa se vrača tudi h koreninam, npr. z albumom Nat King Cole & Me iz leta 2017.


Dogodki

09.11.  Cankarjev dom
GREGORY PORTER
20.11.  Krizni Orto Fest
THE STROJ
21.11.  Krizni Orto Fest
EIGHTBOMB
26.11.  Channel zero
REVEREND BEAT-MAN & THE MONSTERS
27.11.  Krizni Orto Fest
KOALA VOICE & SHAKIN

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing