Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

KRIZNI ORTO FEST
04.09, ORTO BAR, LJUBLJANA

ŽE 21. MEDNARODNI KLUBSKI FESTIVAL ORTO FEST ZARADI RAZMER LETOS PREIMENOVAN V KRIZNI ORTO FEST

Vsakoletni spomladanski Orto Fest, letos 21. največji klubski mednarodni festival, je moral zaradi karantenskih ukrepov letos zapreti vrata. A ker se v Orto Baru ne damo in upamo, da se bodo ukrepi, vsaj za manjše klube, sprostili do septembra 2020, smo številne koncerte prvotno napovedanega Orto Festa prestavili v nove termine med 4. 9. in 19. 2. 2021, letošnji Orto Fest pa smo času primerno preimenovali v Krizni Orto Fest.

Andrej Ciuha, soorganizator, ob letošnjem Orto Festu pravi: “Prišli smo do 21. Orto Festa, ki pa bi ga žal morali zaradi ukrepov, povezanih z epidemijo covid-19, povsem odpovedati. Po daljšem razmisleku in dogovoru s številnimi napovedanimi izvajalci pa smo prišli na novo idejo, da napovemo - in upamo tudi izvedemo - novo poimenovani festival za to leto, Krizni Orto Fest. Številni izvajalci so se strinjali z nami in smo prestavili termine v čas med septembrom in decembrom 2020 in upamo, da bodo koronski ukrepi do tedaj dovoljevali vsaj manjše klubske koncerte. Kot vedno je vsak Orto Fest praznik slovenske klubske glasbe, pri katerem sodelujejo tudi številna zveneča tuja glasbena imena, poleg njih pa nastopajo številni mladi upi in že uveljavljena imena slovenske glasbene scene. Mladi se bodo lahko učili od starih na istem odru, kar je zelo pomembno za razvoj glasbe v Sloveniji. Predvsem zato nam je pomembno, da ne odvržemo puške v koruzo in se potrudimo do konca izpeljati, kar smo si zadali za letos. Ostanimo zdravi in upajmo, da bodo pogoji v državi primerni za izvedbo Kriznega Orto Festa.«

Kaja Kosem (KUD Bum Bum Banana), organizatorka Orto Festa, pa je ob tej priložnosti dejala: “Letos se je celi ekipi, ki stoji za Orto Festom obetal zelo pester april, nanj smo bili dobro pripravljeni in v veselem pričakovanju. Zaradi nastale situacije pri nas in po svetu smo morali odpovedati prav vse dogodke. Tako kot vsi, je moral tudi Orto bar zapreti svoja vrata. Poleg koncertov so bili pripravljeni tudi raznovrstni didžejevski večeri. Organizatorji in soorganizatorji smo se odločili prestaviti celotni festival na naslednjo sezono, vendar ga žal ni možno izpeljati v enomesečnem obdobju, zato smo posamezne koncerte razpotegnili čez daljše obdobje in ga realnosti primerno poimenovali Krizni Orto fest 2020. V sodelovanju skupinami smo prestavili večji del koncertov. Nov program je zdaj objavljen na spletni strani Orto bara, prav tako tudi vse informacije o vstopnicah. Krizni Orto fest 2020 se začne 4. septembra in se zaključi s 26. obletnico Orto bara 19. decembra 2020. Upamo, da bo to prvi in zadnji krizni fest, in da se v letu 2021 vidimo na naslednjem, aprilskem Orto Festu.”

Orto Fest je v svoji zgodovini gostil že več kot 600 glasbenih skupin in izvajalcev. Gre za edinstven slovenski klubski festival, ki ponuja v svojem programu številne domače in tuje, tudi vrhunske glasbene skupine, žanrsko predvsem obarvane v rockovske barve vseh odtenkov, daje pa prostor tudi drugim glasbenim zvrstem s poudarkom na kvaliteti in izvirnosti določenega trenutka.

PROGRAM LETOŠNJEGA, 21. ORTO FESTA, POIMENOVANEGA KRIZNI ORTO FEST:
4. 9. T.M.S. Crew
11. 9. AVTOMOBILI
12. 9. FAT BUTLERS & LUSTERDAM
17. 9. SLON IN SADEŽ
18. 9. ALO!STARI & ZGREŠENI PRIMERI
24. 9. JACUZZY KRALL, MONSTRUMENTAL IN BAGHDAD BATTERY ORCHESTRA.
25. 9. HAMO & TRIBUTE 2 LOVE
8. 10. ADI SMOLAR
9. 10. LOMBARDO & BURŽUAZIJA
16. 10. ZMELKOOW
23. 10. CUL TOF FIRE & MALOKARPATAN
20. 11. THE STROJ
21. 11. EIGHTBOMB
27. 11. KOALA VOICE & SHAKIN
11. 12. FUCK OFF COMMERCIAL FESTIVAL:
Festival z domačimi metalskimi zasedbami Interceptor (ki tudi slavijo 30. obletnico delovanja), Sarcasm, Mist, State Of Fiction, Quad Damage in Marax, na odru se jim bosta pridružila Tinkara Kovač in Davor Klarič.
19. 12. PARTIBREJKERS
19. 2. IMONOLITH
17. 4. LOUDNESS & GREY ATTACK & THOLA


Orto Fest je že 21. let namenjen vsem generacijam ljubiteljev kvalitetne glasbe, tudi tiste, ki pogosto nima prostora v medijih. Orto Fest se lahko pohvali s tem, da so na njem nastopili številni najpomembnejši domači izvajalci, kot tudi mnogi mladi in še neuveljavljeni, kar je za razvoj glasbene scene pri nas izjemno pomembno. Na njem ste doslej lahko videli tudi številna tuja imena, kot so Dirty Three, Clawfinger, Nashwille Pusy, At the drive in, Joe Cape, Agnostic Front, Cult of Luna, Antinowhere League, Theraphy, Toasters, Dead Moon, Fishbone, Hate Breed, Strung Out, Kill your Idols, Majke, Hladno Pivo, Urban&4, Rambo Amadeus, Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Massimo Savić, Jinx, Bambi Molesters & Chris Eckman in številna druga. Če seštejemo obisk – v 20 letih je Orto Fest obiskalo že več kot 85.000 ljudi, kar je za klubske razmere slovenskega formata izjemno lepa številka. Orto Fest pa je specifičen tudi po temu, da poteka skoraj nepretrgoma mesec dni. Gre za povsem neodvisen festival, ki obstaja že 21 let brez vseh subvencij in drugih finančnih pomoči. Da je festival kot tak velikega pomena tako za ljubljansko, kot tudi slovensko klubsko/glasbeno sceno, pričajo tudi letošnji nastopajoči.

Vsi koncerti se bodo pričeli ob 21.30 (vstop ob 21.00), izjema so koncerti, kjer bo nastopilo več skupin. Dodatne informacije o nastopajočih,
ceni vstopnic in predprodaji za posamezne koncerte lahko preverite na uradni spletni strani www.orto-bar.com.

Prodaja vstopnic na: https://www.orto-bar.com/obvestila/predprodaja-vstopnic-za-krizni-orto-fest-2020


Dogodki

02.10.  Mali oder Narodnega doma Maribor
LEONART: VRH SVETA
06.10.  Kino Šiška
MUDHONEY
08.10.  Kino Šiška
LUMBERJACK
08.10.  Krizni Orto Fest
ADI SMOLAR
09.10.  Krizni Orto Fest
LOMBARDO & BURŽUAZIJA

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing