Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

FAT BUTLERS & LUSTERDAM
12.09, Krizni Orto Fest

Skupina Fat Butlers prihaja iz Ljubljane ter iz okolice Škofje Loke. Bend sestavljajo glasbeniki stari med 20 in 23 let, vendar imajo kljub mladosti za seboj že več kot 7 let glasbenih izkušenj z igranjem pri drugih skupinah. Bend je nastal z željo po ustvarjanju drugačne glasbe, kot so jo igrali po navadi - vrgli so se v rockerske vode. V slabem letu ustvarjanja se lahko pohvalijo z zelo hitrim napredkom, osvojeno ŠOU Bitko bendov na ljubljanskem Kampusu, zmago na Vičstock avdiciji ter nastopom na največjem slovenskem rock festivalu Gora Rocka! Konec leta pa so preživeli na odru v Stožicah, kjer so nastopali v sklopu dogodka Ritem mladosti. V letu 2019 so suvereno nadaljevali s koncertno sezono z nastopom na Lampijončkih, Gori Rocka, festivalu Rocktronika in na koncu tudi na Castle Festivalu. Leto so zaključili z uspešno klubsko turnejo po celi Sloveniji.

Po uspešnem in intenzivnem lanskem letu, v katerem so izdali album Lepo mi godrnjaš, se letos Lusterdam odpravljajo na turnejo 'S kolesom'. Na njej bodo poleg že uveljavljenih Lepo mi godrnjaš, Mesec in S kolesom sem prišel (vse tri popevke tedna na Valu 202) ter Moram odigrali še aktualni single Bele Miši. Da pa ne bodo preigravali samo svojega prvenca, pa bodo izkušeni glasbeniki (in filmarji) predstavili še pol ducat čisto svežih skladb, ki jih že pripravljajo za naslednji album. Moram in Mesec sta bili izbrani med 10 najboljših slovenskih skladb leta 2018 po mnenju urednikov Val 202, medtem ko je bila Lepo mi godrnjaš 2. najbolj predvajana pesem. Lusterdam so band, ki ga sestavljajo sami filmarji: gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in Ven Jemeršič (bas).


Dogodki

02.10.  Mali oder Narodnega doma Maribor
LEONART: VRH SVETA
06.10.  Kino Šiška
MUDHONEY
08.10.  Kino Šiška
LUMBERJACK
08.10.  Krizni Orto Fest
ADI SMOLAR
09.10.  Krizni Orto Fest
LOMBARDO & BURŽUAZIJA

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing