Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

LOMBARDO & BURŽUAZIJA
09.10, Krizni Orto Fest

Lombardo je skupina, ki jo sestavljajo slovenski glasbeniki in delajo družbo prepoznavnemu vokalu, ki mu je kot solistu postalo dolgčas. Nad ustvarjalnim procesom ima roko eden najboljših slovenskih producentov Dejan Radičević, ki je med drugim producent Siddharte, Neishe, Jinxov, Mi2, Nine Pušlar in drugih, pri snemanju materiala pa kreativno in izvedbeno sodelujejo tudi Tomaž Okroglič - Rous (Siddharta), Neisha in Jure Matoz. Lombardo so: Nejc Lombardo (vokal), David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni) in Sašo Kronegger (tolkala).

Buržuazija je energična rock skupina z udarnim in bogatim zvokom, ki pa se od kapitalističnih mogotcev razlikuje v zelo pomembni lastnosti. Ljudje jo obožujejo. Zakaj? Ker gre za zelo kompleksno, a hkrati povsem preprosto stvar. Ljubezen do glasbe in igranja. Ljubezen do občinstva. Ljubezen do vzdušja, ki ga njihova glasba ustvarja. Originalno zasnovana hard rock skupina, ki je pod vplivom prihoda basista Jana Otoničarja dobila funky prizvok. Tako se je stil spremenil v funk rock. Besedila so večplastna, njihov pravi pomen pa se vam razkrije šele po večkratnem poslušanju. 

Redno nastopajo na festivalih, natečajih, ter imajo samostojne nastope, med najodmevnejše spadajo: Kongresni trg s skupino Parni Valjak, Majske igre, TrNOVfest, Castle Festival, ŠOURock ter igranje v Kino Šiški, Cvetličarni in v Taverni Koper.


Dogodki

08.10.  Krizni Orto Fest
ADI SMOLAR
09.10.  Krizni Orto Fest
LOMBARDO & BURŽUAZIJA
14.10.  Gala hala
PUTAN CLUB
15.10.  Dvorana generala Maistra Maribor
1na1: Gušti & Tomi M.
16.10.  Krizni Orto Fest
ZMELKOOW

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing