Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

ZMELKOOW
16.10, Krizni Orto Fest

Letošnjo zimo je naokoli točno četrt stoletja od izida prvega albuma skupine Zmelkoow Kdo se je zbral?. Takšne priložnosti za spiti kozarec ali pet pa seveda ni za izpustiti, zato se je bend odločil, da bo po razprodanem koncertu v Izoli ta ekskluzivni dogodek ponovil še v Orto baru. Prišli bodo v originalni trio zasedbi iz začetka 90' in z vsemi gostujočimi glasbeniki, ki so sodelovali pri nastajanju materiala. 

Kdo se je zbral? je vseboval za prvenec neverjetno veliko močnih komadov, ki jih (verjetno zaradi njihove ostrine, ki bi prerezala gume) čas noče in noče povoziti in jih Zmelkoow kljub vse močnejši konkurenci novejših skladb še vedno redno izvajajo na koncertih – naj omenimo le Čau slonček, YO!, Strelowood in Zdej en dan … 

Kdo se je zbral? je pokukal iz črne luknje v času, ko so v slovenskem glasbenem prostoru kraljevali sintisajzerji, pocukran pop in sweet-rockerji z natopiranimi frizurami. S svojo drugačnostjo in neposrednostjo je takoj zadel mularijo direktno v čelo in srce hkrati in marsikomu polepšal mladost. Recimo, da so Zmelkoow s tem albumom izpolnili obveznost »naredi v življenju vsaj eno dobro delo« in lahko odtlej delajo samo še neumnosti in škodo. 

Na koncertu se bo ekipa dobesedno vrnila v začetek 90', saj bo igrala izključno pesmi z albuma in komade, ki se takrat niso uspeli uvrstiti na ta album. Kar nekaj med njimi je takih, ki razen na doma posnetih kasetah niso nikjer zabeleženi in bodo odigrani v živo samo tokrat, naslednjič pa šele ob 50 letnici – leta 2044.


Dogodki

08.10.  Krizni Orto Fest
ADI SMOLAR
09.10.  Krizni Orto Fest
LOMBARDO & BURŽUAZIJA
14.10.  Gala hala
PUTAN CLUB
15.10.  Dvorana generala Maistra Maribor
1na1: Gušti & Tomi M.
16.10.  Krizni Orto Fest
ZMELKOOW

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing