Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

TINDERSTICKS
26.10, Kino Šiška

Legendarna zasedba Tindersticks je svoj sloves izjemnega koncertnega benda na naših tleh potrdila že štirikrat, nazadnje ob predstavitvi albuma The Waiting Room leta 2016. Tokrat nas bo s svojo hrepenečo britansko melanholijo zasvojila z novo, že enajsto ploščo, ki novembra 2019 izide pri znameniti založbi City Slang. 

Tindersticks, bend, ki bo kmalu odkljukal že tri dekade delovanja v taki ali drugačni obliki, že od samih začetkov niza presežke, od drznega dvojnega debija leta 1993 ali duetov z Isabello Rossellini, Jehnny Beth (Savages) in Lhaso de Sela, do solo odvodov pevca Stuarta A. Staplesa in večletnega sodelovanja z režiserko Claire Denis – nazadnje v filmu High Life iz leta 2018, kjer so napisali skladbo za svojega rojaka Roberta Pattinsona. Kot so dejali pri Pitchforku: »Tindersticks niso nikoli izdali slabe plošče, nikoli izvedli oportunističnega premika po nareku trendov in nikoli storili česa, kar bi lahko njihovo glasbo postavilo v čas nastanka.« Nič čudnega, da bend ne gostuje redno le v Šiški, temveč tudi na drugih uglednih koncertnih prizoriščih po Evropi, povabljen pa je bil tudi v otvoritvene programe nove pariške in hamburške filharmonije. 

Vrhunska zasedba, ki pod tančico temačnosti raziskuje teksture in čustva lastnega glasbenega izraza, nas je leta 2016 navdušila v petčlanski postavi in prav taka se vrača tudi maja 2020, pol leta po izdaji nič manj kot enajste plošče No Treasure But Hope pri založbi City Slang. V luči Staplesove želje po stvaritvi nečesa pomenljivega je bend z intenzivnim snemalnim režimom v studiu poustvaril napetost nastopanja v živo in člane prisilil, da resnično prisluhnejo drug drugemu. Zagotovo se lahko spet veselimo še ene mojstrovine tega benda z značilnim, prepoznavnim zvokom, ki mu vseeno uspeva vsako novo ploščo navdati s povsem samosvojim karakterjem.


Dogodki

22.10.  Kino Šiška
BOY HARSHER
23.10.  Krizni Orto Fest
CUL TOF FIRE & MALOKARPATAN
23.10.  Cankarjev dom
ABONMA GLASBE SVETA 2020/21
23.10.  Cankarjev dom
BIRDS ON A WIRE
26.10.  Kino Šiška
TINDERSTICKS

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing