Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

GENERAL LEVY & JOE ARIWA
18.09, Gala hala

V Ljubljano, kam drugam, kot v Gala halo, prvič prihaja general angleške dnb in jungle scene! Govorimo seveda o velikanu, ki je na samem vrhu glasbene industrije že več kot 25 let, po celem svetu znanemu pod imenom General Levy. 

Že pri rosnih 12. letih je začel pisati besedila in dve leti kasneje s prijatelji ustanovil Third Dimension, ki je bil tudi prvi sound system izmed mnogih, v katerih je sodeloval. Leta ’91 se je povezal z jamajškim Capletonom in v reggae svetu je njun album »Double Trouble« požel bučne aplavze. Prve večje izdaje Levyja so bile za neodvisno založbo Fashion Records, ki je z London Records podpisala pogodbo o distribuciji za ponovno izdajo njegovih skladb, njegovi zgodnejši releasi pa so bili predvsem hiti na undergorund dancehall sceni. Prelomnica v njegovi karieri je bilo zagotovo leto ’94, ko je objavil komad Incredible, verjetno najodmevnejšo skladbo, ki je bila kadarkoli izdana na jungle sceni. Hitič je v trenutku prevzel vse partije v kraljestvu in hkrati napadel tudi britanske glasbene lestvice. Širši javnosti je prvič predstavil surovo, razvijajočo se sceno jungle glasbe v Londonu in General Levy je s tem postal britanska legenda. Danes ga navajajo kot enega od 25 britanskih MC-jev, ki so »spremenili igro«. Na odru se mu bo pridružil Joe Ariwa, sin Mad Professorja, ki ga že dalj časa spremlja po turnejah in nastopih. Joe Ariwa in General Levy sta skupaj posnela že dva albuma, nekaj singlov, v pripravi pa imata tudi tretji album. Joe je pri številnih izdajah sodeloval že z mnogimi legendami kot so Horace Andy, Dennis Bovell, Earl 16 in seveda s samim Mad Professorjem. 

Pripravljena je tudi pestra paleta domačih zastopnikov. Na odru bo stal Tadiman, ki praznuje 20 let ustvarjanja in ki bo na dogodku predstavil, kako se razvija njegov nov album. Za intro bo poskrbel Ohoroho, ki je v veliki meri zaslužen, da bomo v Ljubljani sploh videli General Levyja in Joe Arriwo. LionShine bo izbrskal jungle bisere iz zaprašenih plošč in starih diskov, manjkalo ne bo niti sočnega drum & bassa. 

Za fane bobna in basa bosta poskrbeli tudi obetavni mladi didžejki, najprej Rak3ta, didžejka na kotalkah, ki izhaja iz liquid drum & bassa in se sprehaja med različnimi sorodnimi zvrstmi, kot je tudi jungle. Udejanja se tudi organizacijsko, poznamo jo po party projektih RUSH, R3K4; Damn, gurl! ter svežem skupinskem projektu TWIST. Sledila bo Peree, ki je sedaj že stalnica na Basolovkah in nastopa tudi kot članica Basolovka Crew. Je ena od pobudnikov novo ustanovljene radijske oddaje Basolovka Drum & Bass Mixshow, ki jo vodi tudi LionShine, predvajala pa se bo vsak prvi petek na Radio Nula med 21. in 22.uro.

DJ’s:
LionShine
Ohoroho
Rak3ta
Peree


Dogodki

26.09.  Narodni dom Maribor, Dvorana generala Maistra
FESTIVAL MARIBOR: Bartolomeybittmann, Progressive Strings Vienna
26.09.  Gala hala
ETCETERAL
02.10.  Mali oder Narodnega doma Maribor
LEONART: VRH SVETA
06.10.  Kino Šiška
MUDHONEY
08.10.  Kino Šiška
LUMBERJACK

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing