Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

LEVEL 21 X SOGODBE: NEMANJA + .ČUNFA & GAJ BOSTIČ
24.09, Gala Hala

Level Up in Druga godba s skupnimi močmi predstavljata najnovejšo psihedelično senzacijo s Hrvaške nemanja, ki na svežem albumu Cosmic Disco svojo kozmopolitsko različico funka začinja s prizvoki mističnega diska. Po dolgem času vas bo razplesal tudi obalni dvocikel, skupni projekt producenta .čunfe in tolkalnega virtuoza Gaja Bostiča.

nemanja je psych funk projekt puljskega glasbenika Luke Šipetića, ki nam je v preteklih letih postregel že z odličnima projektoma NLV in Para Lele, prav tako polnima psihedelije. Po lanskoletnem albumu Tarot Funk, s katerim se je uvrstil tudi v čislan tedenski izbor nove glasbe z vsega sveta Bandcamp Weekly, bo na tokratnem koncertu s svojo petčlansko zasedbo predstavil sveži album Cosmic Disco, napisan kot glasbeni odgovor na Tibetansko knjigo mrtvih. Na njem se nemanjin funk spoji z dolgo vrsto raznoterih glasbenih vplivov, ki segajo od cumbie, afrobeata, italo disca do anatolskega rocka in duba. 

"Funk mu ni bil dovolj, naj odmeva disco. Univerzalen, kjer vsa bitja plešejo pozno v noč, kjer se dogajajo netabuizirane galaktične orgije in kjer lahko vsak doseže tisto večno opevano višje dojemanje sveta. AMEN!" - Tine Ferk, Radio Študent 
"nemanja ovim albumom nije pokušao dati odgovor na pitanje što nas čeka nakon smrti, no u njegovim solažama i neprekinutim tribalnim ritmovima kao da možete osjetiti svu sirovu snagu življenja, euforiju ljubavi i plesa jačih od bilo kakve tuge i strahova. 9/10" - Vedran Hrča, Ravno do dna

https://youtu.be/tq1kPEZyUEY  
https://youtu.be/sQknxeVFnsw  
https://nemanja.bandcamp.com/  
https://www.instagram.com/nemanja_ls

Tandem obalnih glasbenih mladincev, nadvse eklektičnega producenta in ritmoklepača .čunfe ter na sceni vse bolj prisotnega tolkalskega virtuoza Gaja Bostiča, je nastal lansko leto v okviru cikla Dvocikel, ki v okviru kranjske Layerjeve hiše projektno združuje po dve umetniški entiteti. Če nemanja svoje vplive vleče iz praktično vseh kontinentov sveta, je osnova glasbe obalnega dvojca globoko usidrana v avtohtono ameriških hip hop instrumentalih, ki jih nadgrajujeta eden z jazzovskimi prijemi na bateriji in drugi s sodobnimi smernicami podzemne elektronske klubske glasbe.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=724227731386374  
https://cunfa.bandcamp.com/  
https://www.facebook.com/afnuch/  


Dogodki

26.10.  Kino Šiška
TINDERSTICKS
27.10.  Cankarjev dom
CANKARJEVI TORKI: BRATKO BIBIČ - GOSTOVANJA: HOMMAGE A CLICHÉ
29.10.  Cankarjev dom
VLADO KRESLIN Pesmi iz karantene
29.10.  Kino Šiška
PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA
29.10.  Gala hala
ROMANO NERVOSO

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing