Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

FESTIVAL LIVEUROPE ONLINE
25.09, Kino Šiška

– preko spleta iz Kina Šiška & 15 drugih ikoničnih glasbenih dvoran po Evropi 

Združujemo sile s 15 drugimi velikimi glasbenimi dvoranami, članicami platforme Liveurope, za zares evropski čezmejni spletni festival.
Festival Liveurope, glavni vsakoletni festival koncertne platforme za nove evropske talente, bo prvič potekal na spletu in vam omogočil odkrivanje nekaterih najbolj obetavnih izvajalcev naše celine, kjerkoli na svetu že ste!
Pripravljamo pravo poslastico: več kot 10 vzhajajočih izvajalcev iz več kot 10 držav, vsi v neposrednem spletnem prenosu z najbolj znamenitih evropskih odrov. In kar je še bolje, prenos festivala bo povsem brezplačen!
Nastopajoči vključujejo Charlotte Adigery (BE), Mekdes (DK), Nebraska (FR), DRENS (DE), Pijammies (SI), Ooostblok (NL), Zvíře Jménem Podzim (CZ), Anna Andreu (ES),še več pa jih najavimo kmalu!
Pridružite se nam torej 25. septembra in spremljajte prenos koncertov na Liveurope Facebook strani ali YouTubeu.
Obnavljanje evropske glasbene scene
Platforma Liveurope je nastala leta 2014 z namenom, da si lahko dvorane, kot je Kino Šiška, privoščijo več tveganja pri predstavljanju novih evropskih izvajalcev, hkrati pa pomaga izvajalcem pri preboju v tujino.
Navkljub številnim izzivom, ki nas čakajo v prihodnosti, trenutno pandemijo vidimo kot priložnost za ponastavitev glasbenega sektorja in naše družbe v celoti. V sklopu festivala smo objavili izjavo, s katero ponovno potrjujemo zavezo k nadaljnjemu tesnemu sodelovanju z našimi evropskimi partnerji, da okrepimo kroženje bogate evropske glasbene raznolikosti in poudarimo edinstveno vlogo, ki jo lahko dvorane prevzamejo pri oživljanju glasbenega ekosistema.
Konferenca za glasbene profesionalce
Festival Liveurope Online obsega tudi konferenco, posvečeno glasbenim profesionalcem, ki bo potekala vzporedno s prenosom koncertov 24. in 25. septembra. Tekom 5 delovnih sej na različne teme bomo pogledali, kaj je potrebno, da položimo temelje bolj všečne prihodnosti glasbenega sektorja. Več o profesionalnem programu festivala lahko najdete na spletni strani Liveurope.


Dogodki

26.10.  Kino Šiška
TINDERSTICKS
27.10.  Cankarjev dom
CANKARJEVI TORKI: BRATKO BIBIČ - GOSTOVANJA: HOMMAGE A CLICHÉ
29.10.  Cankarjev dom
VLADO KRESLIN Pesmi iz karantene
29.10.  Kino Šiška
PRISMOJENI PROFESORJI BLUESA
29.10.  Gala hala
ROMANO NERVOSO

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing