Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

LARKIN POE
09.11, Kino Šiška

Z vrha Billboardove lestvice blues albumov in z grammy nominacijo v žepu v Šiško prvič prihaja ameriški roots rock fenomen Larkin Poe. Sestri Rebecca in Megan Lovell , ki sta v preteklosti nastopali tudi na turnejah izvajalcev, kot sta Elvis Costello in Conor Oberst, sta se v zadnjih letih razvili v ene najbolj prepričljivih avtoric in izvajalk sodobnega roots rocka. K nam prihajata v polni bend zasedbi in z novim albumom Self Made Man. 

Močne južnjaške harmonije, težki kitarski rifi in brneči zvoki slide kitare so Larkin Poe v začetni fazi delovanja prislužili primerjave z legendami Allman Brothers , sodelovanje z renomiranim avtorjem in producentom T Bone Burnettom in naziv »Best discovery of Glastonbury« na največjem britanskem festivalu leta 2014. Pravi preboj pa sta sestri Lovell uspeli narediti s četrtim albumom Venom & Faith , ki je izšel konec leta 2018 in bil v nominiran za nagrado grammy 2020 v kategoriji najboljši sodobni blues album.
Ravno nasredi vzpona pozornosti mednarodne glasbene javnosti in v pripravah na izdajonovega albuma je tudi Larkin Poe zajel karantenski lockdown, ki pa se mu sestri nista pustilapreveč zmesti. Novi album Self Made Man je izšel junija 2020, in tako kot prejšnje,sta tudi tega samozavestni sestri izdali pri lastni neodvisni založbi Tricki-Woo Records. Dva tedna po izidu je album že zavzel prvo mesto Billboardove blues lestvice, bend pa je ob blokadi koncertne sfere začel novi material predstavljati preko spletnih kanalov. 

Kako so Larkin Poe udarni in prepričljivi v živo, so se slovenski koncertni navdušenci lahko prepričali že na blejskem festivalu Okarina, kjer je skupina nastopila v okviru svoje prve velike evropske turneje leta 2019. Sestri Lovell na odru izžarevata izjemno koncertno vitalnost in sproščeno komunikativnost, ki jo bomo vsi še kako potrebovali po tem predolgem obdobju abstinence.
Pred Larkin Poe se nam bo predstavil sveži kanadski rock duo Crown Lands, katerega nevsakdanjo vokalno ekspresivnost mnogi promerjajo z zgodnjim obdobjem Roberta Planta in Led Zeppelin. 

Organizacija: Kino Šiška.


Dogodki

27.11.  Krizni Orto Fest
KOALA VOICE & SHAKIN
27.11.  Jazz klub Ljubljanski grad
ANA VIPOTNIK QUINTET
28.11.  preko Mixcloud (Kino Šiška x Mixcloud)
FLYING LOTUS x BRAINFEEDER – hibridni koncert
04.12.  Jazz klub Ljubljanski grad
BAD NOTION FEAT. MAJA PREDATORIA
04.12.  Kino Šiška
DRUGA GODBA 2020: FATOUMATA DIAWARA

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing