Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

JACUZZY KRALL
12.11, Etno Klub ZLATI ZOB, Ljubljana

Ob izidu 1. samostojnega albuma se Ljubljančan Jakob Krall predstavlja z dinamično ekipo odličnih glasbenikov in materialom, ki je po vsebini družbeno ozaveščen in preprosto življenjski. Glasba na albumu je mešanica stilov v kateri se pojavljajo rap, rock, reggae, hip hop kot tudi funk, metal in trip hop elementi, ki kot eno tvorijo prepričljiv zvočni zid. 

Skladbe na albumu se gibljejo med garažnim melodičnim rockom, elektroniko in rapom ter tako predstavljajo unikaten izdelek v slovenskem glasbenem prostoru. Jacuzzy se izogiba vsakršnemu predalčkanju in ustaljenim klasifikacijam, njegovo glasbo bi lahko označili na kratko kot unikatno, prvovrstno, melodično, prežeto s pomenom in sem ter tja tudi precej provokativno.
Jaka Krall je sicer glasbeno delovanje zastavil pred dvema desetletjema. Prvič se je predstavil slovenski javnosti kot alt saksofonist in spremljevalni vokal pri skupini Sausages, s katero je sodeloval vse do leta 1999, ko je z Boštjanom Gradiškom ustanovil skupino Los Ventilos. Po zaključenem študiju na SAE International, je skupaj z Martinom Janežičom – Bucom in skupino Sausages ustanovil studio Railroad studios. Pod okriljem studija je izšel album Dej pel (2013), kjer je sodeloval kot producent, avtor besedil in spremljevalni vokal. Leta 2008 se je s skupino Sausages prijavi na razpis Imamo dobro glasbo VAL08 in se s skladbo Čeveljaza uvrsti na RTV SLO kompilacijo, kot samostojni umetnik Jacuzzy. Pesem je postala istega leta tudi popevka tedna na radiu Val 202. V času od 2009 Jacuzzy Krall je kot producent in tehnik sodeloval pri snemanju albumov s paleto glasbenikov in glasbenih skupin, kot so Seoku Kouyate Experience, Hamo & Tribute 2 Love, Zebra Dots, Mad Kats, Los Ventilos in Sausages. Leta 2009 je z ameriškim raperjem Spinzom posnel album This Is What It Feels Like, na katerem se Jacuzzy Krall premierno predstavi kot avtor, raper in producent. Jacuzzy Krall se je izkusil tudi kot raper v skladbi Ready Steady, ki jo je zamešal DJ Umek. Leta 2010 se je Jakuzzi Krall prijavil na razpis Imamo dobro glasbo Val10 in se uvrstil na kompilacijo s skladbo Roke gor, ki je bila popevka tedna na Val 202. Istega leta je z raperjem Trkajem posnel album Samostojna Republika Savska.
http://www.reverbnation.com/jacuzzy

Jacuzzy Krall – vokal
Katinka Dimkaroska – vokal
Andraž Mazi – kitara
Miha Meglič – kitara
Rok škrlj - bas kitara
Sergej Ranđelović RUNJOE – bobni
http://youtu.be/_WlHuGxeee8
Album je fizično izšel samo na vinilu, v digitalni obliki pa je brezplačno dostopen na http://www.krall.si/ 

Vir: Etno Klub Zlati Zob


Dogodki

30.10.  Cankarjev dom
VLADO KRESLIN Pesmi iz karantene
05.11.  Kino Šiška
CARIBOU
07.11.  Klub Gromka
OvO, DARLA SMOKING
08.11.  Kino Šiška
DRUGA GODBA 2020: KIMMO POHJONEN – ULTRA ORGAN
09.11.  Cankarjev dom, Gallusova dvorana
SILVIA PEREZ CRUZ PRESENTS FARSA

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing