Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

SLOVENSKA PISATELJSKA POT

Urednik: Željko Kozinc, vodja projekta: Igor Likar

Slovenska pisateljska pot je rastoči projekt Društva slovenskih pisateljev. Na trasi te poti so izbrani 104 kraji po Sloveniji in zamejstvu, ki so v slovenski literarni zgodovini označeni kot rojstni kraji že pokojnih pisateljev in pesnikov, vključenih je tudi nekaj krajev, v katerih so posamezni književniki živeli in ustvarjali. 

 

Vodnik po domovanjih 106 pesnikov in pisateljev

V knjižnem vodniku SLOVENSKA PISATELJSKA POT lahko preberete zanimivosti o slovenskih pisateljih, njihovem življenju in delu. Vodnik povezuje rojstne hiše, spominska znamenja ter kraje, ki so v pisateljevem življenju in ustvarjanju pustili poseben pečat. Besedilo dopolnjujejo barvne fotografije.

Pisateljske postaje in popotniška trasa so predstavljenje na privlačnem zemljevidu na začetku vodnika:

 

 

 

Avtorji vodnika Melita Forstnerič Hajnšek, Aljoša Harlamov, Miran Hladnik, Petra Jordan, Franci Just, Miran Košuta, Željko Kozinc, Urška Perenič, Gašper Troha in Vladka Tucovič so izvrstni poznavalci tako slovenskega leposlovja, življenja in dela posameznih slovenskih pesnikov in pisateljev, kot tudi slovenske pokrajine.

 

 

Pot se začenja v Prekmurju, potem zajame Slovenske gorice, Maribor, Koroško, Savinjsko, Obsotelje, Posavje, Zasavje, Gorenjsko, Primorsko s Trstom, Notranjsko, Ljubljano, Dolenjsko, in se konča v Vinici v Beli krajini.

S to publikacijo, ki vam sicer odkriva le drobni delček Slovenske pisateljske poti, vas želimo povabiti, da skupaj z nami doživite slovensko literarno preteklost, se podate po sledeh naših pisateljev in ob tem uživate peš, s kolesom, na izletu z avtomobilom, sami ali v družbi, v naši bogati naravni in kulturni dediščini.

Igor Likar, vodja projekta

NAROČILO VODNIKA >>


Dogodki


V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing