Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

DOMORODNIH 10: NESESARI KAKALULU
02.07, Letni vrt Gale hale

Zvočni ritual osmerice zanesenjakov, ki jih navdihujejo podsaharska tolkalska poliritmija, afrobeat, funk, jazzovsko-duhovni repertoar, predvsem pa magija interakcije med glasbili. 

Nesesari Kakalulu je primorska vokalno-instrumentalna skupina devetih glasbenikov, ki so se zbrali, da bi se z energijo, ki jo lahko ustvari tako obsežna zasedba, ter z ritmično orientirano glasbo dotaknili ljudi, zasejali mednje pozitivne vibracije ter v njih prebudili potrebo, da se slišanemu odzovejo s plesom. Izhajajoč iz prvotnega navdiha, zapuščine Fele Kutija, ki je povezala člane skupine, so glasbeniki na temelju subsaharskih ritmov razvili svoj sodobni glasbeno-ritmični ritual. V njem se hipnotične bas linije vrtijo v poliritmiji z repetitivnostjo kitare, djembe stopajo v dialog z bobni, trobila se iz skupnih napevov prelivajo v improvizirane solo pripovedi, vse skupaj pa je začinjeno z dotikom pestrega nabora tolkal in prepletom vseh instrumentalnih elementov, ki se gibljejo med definiranimi odseki in transom skupinske improvizacije. To je Nesesari Kakalulu.

Matej M. Podobnik, trobenta
Jure Sulič, pozavna
Rok Černic, električna kitara
Vasja Kavčič, akustična kitara
Timi Vremec, bas kitara
Žiga Ipavec, tolkala
Urban Kušar, bobni
Aljaž Maček, djembe

10 let in 127 Domorodnih četrtkov si zasluži obeležitev, saj gre za pomemben in kontinuiran koncertni cikel, kjer smo skozi leta predstavljali relevantne domače izvajalce v polju alter scene, večinoma mlade, ki jim je oder Gala hale služil za eno izmed začetnih koncertnih izkušenj, vsake toliko pa tudi tiste že uveljavljene. Programsko so cikel vodili Marko Godnjavec - Jizah, ki ga je tudi zastavil, Eva Kristina Filipčič, Matic Urbanc ter Dominika Maša Kozar.

Toplo torej vabljeni na dvodnevni mini festival DOMORODNIH 10 na letni vrt Gala hale, kjer se bomo podružili ob koncertih trenutnih aktualnih izvajalcev. Vrata odpiramo ob 18:30, s koncerti začenjamo točno ob 19h! Več na www.galahala.com


Dogodki

14.10.  Gala hala
PUTAN CLUB
15.10.  Dvorana generala Maistra Maribor
1na1: Gušti & Tomi M.
16.10.  Krizni Orto Fest
ZMELKOOW
22.10.  Kino Šiška
BOY HARSHER
23.10.  Krizni Orto Fest
CUL TOF FIRE & MALOKARPATAN

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing