Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Jugovzhodna regijaKostanjeviška jama
Nedaleč od Kostanjevice ob Krki imenovane Dolenjske Benetke se nahaja naravna lepota, Kostanjeviška jama, ki so jo leta 1937 odkrile narasle vode. V objemu teme in tišine ponuja zatočišče za netopirje iz družine podkovnjakov, obiskovalcem pa čudovit in skrivnosten svet podzemlja.

Kostanjevica na Krki
Kostanjevica na Krki nosi svoje polno ime popolnoma upravičeno, saj se stari del mesteca nahaja na otoku v meandru tu že počasi tekoče Krke.

Cvetoči halštat Dolenjske
Nekateri kraji so z najdbami iz davno minulih časov tako bogati, da ti zaživijo celo pred očmi človeka, ki do tega ne goji posebnega zanimanja. Dolenjska, začenši z Novim mestom, je eden od njih.

Grički, breze in Kolpa
Brez rahlo vzpenjajočih gričkov, belih brez in reke Kolpe si Bele krajine ne moremo predstavljati. Čudovita pokrajina na JV delu Slovenije ponuja oddih in sprostitev "za oba" – del slogana tamkajšnje turistične agencije, kjer dobite več informacij o nastanitvah, turističnih kmetijah, kampih in gostiščih.

Mesto na Krkinem meandru
V Novem mestu lahko obiskovalec vidi marsikaj zanimivega.

Ko­čev­ska Reka
Za­ra­di red­ke pose­lje­no­sti so se na širšem območju Kočevske Reke ohra­ni­la več­ja območja iz­jem­ne div­ji­ne z obsežnimi goz­do­vi. Šte­vil­ne narav­ne da­nosti, ki jih ima to območ­je, bi do­ma­či­ni radi vključi­li v turi­stič­no po­nud­bo.

Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing