Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


FRANCIJA

Uradno ime: Republika Francija
Državna ureditev: republika
Glavno mesto: Pariz
Število prebivalcev: 59.767.000
Denarna enota: evro (EUR)
Časovni okvir: 0 h (po SEČ)
Klicna številka: + 33 

Veleposlaništvo Republike Slovenije
28, rue Bois-le-Vent
75116 Paris
Francija
Tel: (+) 33 1 44 96 50 71
Fax: (+) 33 1 45 24 67 05
Elektronska pošta: vpa@gov.si
Spletni naslov: http://pariz.veleposlanistvo.si
Ubogi – sredi bogate Evrope
V prejšnjem članku sem pisal o tem, kako sva začela najino pot po Evropi, zakaj sva se odločila zanjo in kakšni so bili najini prvi koraki na njej. Naj na kratko le obnovim odločitev, ki sva jo sprejela, in motiv zanjo. Temu, da sva ob stran potisnila podjetje in sprejela novo življenjsko odločitev, je botrovala predvsem najina želja, da narediva nekaj konkretnega za ljudi, ki so zaradi različnih razlogov potisnjeni na rob družbe.

Pariška pokopališča
Seveda je imenitno obiskati 'mesto luči', še bolj imenitno pa je tam pustiti svoje kosti. Vendar zgodovina pariških pokopališč ni ne gloriozna, ne dolga.

Provansa

Bretanski druidi
»Vsak potrebuje vero v nekaj. Ni nujno, da v Boga, pač pa v neke višje, svete principe, ki pomagajo ljudem živeti v harmoniji.« Za Velikega bretanskega druida je to bistvo druidstva.

Ku, ku,... Fontainebleau
Plezanje je šport, ki zahteva zbranost. Mir. Vsaj malo miru in vsaj malo tišine. Težko je ostati zbran, ko ti gorijo noge in roke med dvema klinoma petnajst metrov nad dvema otrokoma, ki družno vpijeta, da nočeta več ostati tam in da bi šla domov ter sta povrhu še tvoja. Takrat je, dragi plezalec, čas za Fontainebleau.

Montmartre, znameniti predel Pariza
V mesto ob Seni sem se vrnil skoraj 30 let pozneje in tistih nekaj dni stanoval le nekaj ulic stran od kraja, kjer sem v svojem otroštvu prebil nekaj tednov.

stran12>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing