Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Gorenjska regija



Osvajanje slovenskih vrhov – Planjava in Brana
Glede na neugodno vremensko napoved za prvi avgustovski vikend mi je za izpeljavo načrta – osvojiti Planjavo in Brano, dva vrhova v Kamniško-Savinjskih Alpah – preostala le nedelja. Po oblačnem sobotnem jutru sem bila optimistična za preostanek dneva, saj sem imela željo, da bi se še istega dne povzpele do koče na Kamniškem sedlu in tam prespale ter tako »spočite« zjutraj osvojile omenjena vrhova.

Prehojena pot

Turni smuk z Dovške Babe – potep z razgledom
Poletja in z njim povezanih visokih temperatur je nepreklicno konec. S prvimi jesenskimi deževji se v gore priplazi mraz in zapade prvi sneg. Takrat se končno začne sezona turnega smučanja in neskončne zasnežene »flanke« nas privabijo na plano. Konec je lenarjenja v deževnih dneh.

Proti vrhu

Čudovit pomladanski turni smuk z Male Mojstrovke
Pretekla zima je s snegom preprosto pretiravala. Začelo se je ob novem letu, nato pa so po gorah zapadle ogromne količine snega. V tem času so bile gore praktično nedostopne. Vendar naj se »teta Zima« še tako upira, vedno toplejšim žarkom se ne mora upirati v nedogled. Pomlad je nepreklicno tu in takrat pride tudi najugodnejši čas za turno smuko.

Mala_Mojstrovka

stran1234>>>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing