Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Gorenjska regijaDleskovška planota - skriti svet Kamniško-Savinjskih Alp
Paša živine na planoti je dandanes le še oddaljen spomin. Planine se opustele in se zaraščajo. Stanovi na njih so izgubili svoj nekdanji namen. Nekaj jih je propadlo, drugi pa so bili spremenjeni v počitniške hišice. Tako Dleskovška planota, po pobočjih katere sije prijazno sonce in božajoče pihajo vetrovi, danes ponovno blesti v svoji skoraj nedotaknjeni lepoti.

Čez tri gore, čez tri dole …
Da bi se vsaj zadnjo noč kolikor toliko naspali, smo se zvečer zbrali v Kamniški Bistrici. Pozno, a še ravno dovolj zgodaj, da smo v koči še ujeli pivo, s katerimi smo poplaknili vsak svojo pest persenov, in se polegli ob avtomobilu na parkirišču.

Pristovški Storžič je lepa gora
Jezersko je nekoliko nenavaden svet. V tistem trenutku, ko se nam zazdi, da po toku Kokre navzgor pravzaprav ne more biti več ravnega sveta, se povzpnemo čez ledeniško moreno in se znajdemo na širnih travnikih nekdanjega, že pred tisočletjem izginulega jezera.

Svačica – skriti osamljeni svet Karavank
Pravzaprav je res. Do nedavno za Svačico pravzaprav nisem še nikdar slišal. Vendar se zgodi, da nastanejo deževni, mračni dnevi jeseni in sonce je dosegljivo le še prek deskanja po internetu. Vse bolj znane vrhove sem osvojil že pred leti in sedaj je čas za posladek: skriti osamljeni svet, pozabljeni vrhovi, brezpotja in nenavadna pokrajina.

Soteska skrivnostnih fosilov
Ko sonce neha pripekati, se narava začne umirjati in gozdovi pozlatijo; tedaj je idealen čas za izlete in potepe. Alpski svet Gorenjske v svoji razgibanosti in pisanosti ponuja tisoč eno možnost za raziskovanja.

Potep po Mežakli
Odkrijte skrite kotičke občine Jesenice. Med izletom po prijetnih gozdovih planote Mežakla si lahko ogledate bolj ali manj poznane zanimivosti, kot so skalni osamelec Poljanska Baba, naravni most, partizanska bolnišnica…

stran<<<1234>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing