Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


Z Donačke gore v Muzej na prostem Rogatec
Donačka gora (883 m) se gospodovalno dviguje iz valovite štajerske pokrajine. Do Rudijevega doma (592 m) na zahodnem sedlu pelje asfaltna cesta, od tod na vrh pa je le ura hoda, pretežno skozi zaščiten gozdni rezervat (bukov pragozd), po Frölichovi poti, najstarejši nadelani poti v naših gorah (1853). Ob vznožju gore je Muzej na prostem Rogatec.

Potep po Koroški
Ko boste obiskali kraje z dobro voljo in odprtim srcem, vas bo spremljalo tisto posebno koroško čutenje, ki se ga ne da opisati, da se ga le občutiti v stiku s temi kraji, zeleno pokrajino, ki jih obdaja, in v pogovoru z ljudmi.

Kostanjeviška jama
Nedaleč od Kostanjevice ob Krki imenovane Dolenjske Benetke se nahaja naravna lepota, Kostanjeviška jama, ki so jo leta 1937 odkrile narasle vode. V objemu teme in tišine ponuja zatočišče za netopirje iz družine podkovnjakov, obiskovalcem pa čudovit in skrivnosten svet podzemlja.

S kolesom ali peš po Logarski dolini
V tej, ledeniško preoblikovani dolini na Solčavskem, lahko izbirate med številnimi možnostmi za aktivno preživljanje prostega časa. Obdana z vrhovi v osrednjem delu Kamniško-Savinjskih Alp, predstavlja odlično izhodišče za pohodništvo, planinarjenje in plezanje.

Dovžanova soteska
V osrčje Karavank je reka Tržiška Bistrica v pisano skladovnico kamnin starega zemeljskega veka izdolbla slikovito Dovžanovo sotesko. Hudourniška reka kipi čez edinstveno slapišče velikih zaobljenih blokov belega kremenovega konglomerata. Vanjo so se privalili z Borove peči, ki je ime dobila po rdečem boru, ki porašča njena strma pobočja. Poseben čar ji daje šest visokih kamnitih stolpov, Kušpegarjevih turnov, ki se pnejo na levem bregu nad najožjim delom soteske.

Po poteh Vipavske doline
Vipavska dolina vabi s svojo pestro naravno in kulturno dediščino, raznoliko kulinariko in avtohtono vinsko kapljico preko celega leta.

stran1234>>>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing