Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Kostanjeviška jama

Nedaleč od Kostanjevice ob Krki imenovane Dolenjske Benetke se nahaja naravna lepota, Kostanjeviška jama, ki so jo leta 1937 odkrile narasle vode. V objemu teme in tišine ponuja zatočišče za netopirje iz družine podkovnjakov, obiskovalcem pa čudovit in skrivnosten svet podzemlja.


Kostanjeviška jama

Foto: Ajda Zorko

Tektonski premiki, padavinske vode in živahnost narave so skozi tisočletja ustvarjali sigaste tvorbe nenavadnih oblik in skulpture, ki so jim tamkajšnji jamarji nadeli imena kot Kamin ali Mavrica.

 
Kako do tja?

Primerno označeno pot od Kostanjevice do jame lahko bodisi prehodimo (1,5 km) bodisi prepeljemo z avtom ali avtobusom. Jama je na ogled med 15. aprilom in 31. oktobrom ob sobotah, nedeljah in praznikih, v času poletnih mesecev pa vsak dan ob 10h, 12h, 14h, 16h ter 18h.

Vodeni strokovni ogledi po jami trajajo štirideset minut in so primerni za otroke in starejše. Nasvet: s seboj vzamite toplejša oblačila, saj je v jami stalna temperatura 12 stopinj celzija.

 
Kam po informacije?

Več informacij o turistični ponudbi lahko dobite v lokalni turistični pisarni
Kostanjevica na Krki, Ulica talcev 20, 8311 Kostanjevica na Krki
T: (07) 498 71 08, e-naslov: tickrsko@s5.net.

 
Nekaj za podzob?

Gostilna Kmečki hram, Oražnova ulica 11, 8311 Kostanjevica na Krki
T: (07) 498 70 78, e-naslov: info@gkh.si.

Kostanjevica ob Krki, najstarejše mesto na Dolenjskem je majhno mestece, številnih kulturnih spomenikov, umetniških zbirk in razstav, ki obiskovalce zlahka zadrži v svojem objemu. V starem mestnem jedru, ki je še vedno razdeljeno z dvema glavnima enosmernima ulicama, kjer staro sreča mlado, pa se boste pučutili domače in prijetno.

 

B.C.Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing