Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

Natisni  Pošlji prijatelju

Potep po Koroški

TIC Ravne na Koroškem

Ko boste obiskali kraje z dobro voljo in odprtim srcem, vas bo spremljalo tisto posebno koroško čutenje, ki se ga ne da opisati, da se ga le občutiti v stiku s temi kraji, zeleno pokrajino, ki jih obdaja, in v pogovoru z ljudmi.


Prežihova bajta

Koroška obsega območje treh dolin – Mežiške, Dravske in Mislinjske ter treh pogorij – Pohorja, Karavank in Savinjskih Alp, ki dajejo pokrajini pečat samosvoje prvobitnosti in čvrstosti. Z nekaj nad tisoč km2 in nekaj nad štiriinsedemdeset tisoč prebivalci sodi pokrajina med manjše slovenske regije. Je pa tudi ena najstarejših slovenskih industrijskih regij. V prejšnjih stoletjih se je tu razvilo rudarstvo, - baje so tu rudarili že v rimski dobi; za njim pa sta se razcvetela železarstvo in lesna industrija. Danes skušamo rezultate dala knapov, pavrov, oglarjev, flosarjev, tesarjev in kovačev vtkati v kar najbolj pristen in živ prikaz te naše pomembne dediščine.

 

Ivarčko jezero

NARAVA VABI

Neokrnjena gorska narava in gozdovi z razvejano mrežo gorskih cest in poti nudijo raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj po vrhovih Pece in Raduhe, po širokih prostranstvih Uršlje, Olševe, Smrekovškega pogorja, Zahodnega Pohorja ali Kozjaka ter na pobočjih slikovitih alpskih dolin. Enako lepe in vznemirljive pa so tudi postaje na teh poteh, kjer bo vsakega popotnika sprejelo robato, a dobrodušno gostoljubje domačinov, ponosnih naslednikov samorastnikov.

Čarov Koroške torej ne smemo iskati v veličastnih monumentih temveč v drobnih dragocenostih, ki sta jih izoblikovala narava in človek, družno ali pa vsak zase. Številne so in raztresene po skritih kotičkih naselij ter po okoliških gorskih dolinah, ki se dvigajo pod mogočne vrhove. Ali kot za Koroško pravijo tisti, ki tod redno odkrivajo njene drobne posebnosti ter se ob njih predajajo svojstvenim adrenalinskim doživetjem: »samosvojost z drobnimi dragocenostmi ter kotički divjine sredi industrije – kot bi bila na koncu sveta a je v bistvu na križišču Evrope«.

 

Grad Ravne

ZANIMIVOSTI

Koroški pokrajinski muzej – ogled zbirk v gradu Ravne
Grad Ravne – Koroška osrednja knjižnica dr. Franca Sušnika
Koroški pokrajinski muzej - Tehniška in železarska dediščina
Mestni park Ravne na Koroškem in kopanje na mestnem kopališču Ravne
Mežica, Podzemlje Pece, Rudnik svinca in cinka
Koroški pokrajinski muzej - Prežihova bajta, spominski muzej Prežihovega Voranca
Ivarčko jezero
Rimski vrelec
Uršlja gora
Povhov mlin
Posebno doživetje na kmetiji Klančnik
Pivovarna Human Fish Brewery (Človeška Ribica)

 

KJE PRENOČITI?

Mladinski hotel Punkl
Gozdarska pot 18
2390 Ravne na Koroškem
Tel: 041/736 638
Tel: 08/2054890
Fax: 08/2054891
info@punkl.si
www.punkl.si

 

Mladinski hotel Punkl

KAM PO INFORMACIJE? 

TIC Ravne na Koroškem
Trg svobode 21
2390 Ravne na Koroškem
T: (02) 822 12 19
E-naslov: tic.ravne@siol.net
Spletna stran: www.tic-ravne.siDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing