Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


V objemu Pohorja
Zreško Pohorje je pravi raj za vse, ki si želite sprostitve in miru ali pa adrenalinskih kolesarskih pustolovščin. Na sami poti ki vodi iz Zreč do Rogle si lahko pogledate tako muzejske zbirke ter obiščete katero od turističnih kmetij ali pa se prepustite sončnim žarkom ter svežem zraku na sprehodu. Nad 1000 metri nadmorske višine se na Turistični kmetiji Gričnik razteza velik nasad kjer gojijo jagode. Torej če resnično potrebujete pravo osvežitev, potem izberite Zreško Pohorje!

Kobariška zgodovinska pot
Kobarid, eno najbolj znamenitih zgodovinskih mest v Sloveniji, je bil naseljen že v halštatski dobi, razcvet pa je doživel v rimskem obdobju. Znan je predvsem po »bitki pri Kobaridu« oktobra 1917, ki je kraj postavila na svetovni zemljevid. Med drugo svetovno vojno je bil središče osvobojenega ozemlja Kobariške republike. V bližini je znamenita poznoantična višinska naselbina Tonocov grad. Zgodovinski dogodki so predstavljeni v Kobariškem muzeju, ki je leta 1993 prejel muzejsko nagrado Sveta Evrope.

Sožitje narave in človeka - Rakov Škocjan
V varnem objemu Javornikov se med Cerkniškim in Planinskim poljem skriva zeleni biser, Krajinski park Rakov Škocjan, katerega je v svojem znamenitem delu Slava vojvodine Kranjske celovito predstavil Janez Vajkard Valvasor.

Krajinski park Goričko
Med mehko zaobljenimi griči, ki sestavljajo Goričko, se skriva graščina, ki obiskovalcem ponuja sprehod skozi preteklost z ogledom delavnic domačih obrti, razstav, poročne in viteške dvorane, črne kuhinje in okrogle vinske kleti. Grad pri Gradu je odprt za obiskovalce v marcu in novembru od 10.00 do 16.00 in od aprila do oktobra med 10.00 in 18.00.

Jezero je, jezera ni – Cerkniško jezero
Tu je narava res posebna v vseh letnih časih, tudi v barviti jeseni. Po poljih vode spet prihajajo na dan in gozd že dobiva zlato-rjave odtenke in vabi obiskovalca v svoj objem. Lahko se podamo v katero od številnih jam, od česar nas tudi kislo vreme ne more odvrniti.

Potep po Mežakli
Odkrijte skrite kotičke občine Jesenice. Med izletom po prijetnih gozdovih planote Mežakla si lahko ogledate bolj ali manj poznane zanimivosti, kot so skalni osamelec Poljanska Baba, naravni most, partizanska bolnišnica…

stran<1234>>>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing