Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


NORVEŠKA

Uradno ime: Kraljevina Norveška
Državna ureditev: ustavna monarhija (kraljevina)
Glavno mesto: Oslo
Število prebivalcev: 4.577.000
Denarna enota: norveška krona (NOK)
Časovni okvir: 0 h (po SEČ)
Klicna številka: + 47 

Veleposlaništvo Republike Slovenije
Amaliegade 6, 2nd Floor
DK-1256 Kopenhagen/Copenhagen
Danska
Tel: (+) 45 33 73 01 20
Fax: (+) 45 33 15 06 07
Elektronska pošta: vkh@gov.si
Pristojno za: Islandija, Litva, Danska
Severni sij, kdo pleše na nočnem nebu …?
V čem je čar severnega sija, tega izjemno lepega naravnega pojava, katerega opazovanje je povezano s potovanjem na sever, pa tudi s precej mraza in sreče?

Ferski otoki, eksotika brez palm
Nekje na pol poti med Škotsko, Norveško in Islandijo leži 18 naseljenih otočkov in več ducatov skalnih čeri s skupnim imenom Ferski otoki.

S kajakom po fjordih
Ko so se v kratki poletni noči umirili lokalni vetrovi, so se začeli okoliški vrhovi ogledovati v zrcalni morski gladini. Pomislim, da bi bil to morda pravi trenutek za začetek vožnje.

Do Nordkapa in nazaj
Ime Skandinavija praviloma obsega le tri države, Dansko, Norveško in Švedsko, ki so med seboj kulturno in zgodovinsko povezane. V okvir nordijskih držav pa poleg omenjenih spadata še Finska in Islandija.

Selitev z juga na sever
Zadnja leta so zelo priljubljene študentske izmenjave; veliko se jih semester ali dva odloči preživeti zunaj domačih meja. Razlogi so različni: za ene je izziv, za druge novo znanje in tretje počitnikovanje. Vsem pa je skupno, da dobimo izkušnjo več.

Potovanje po znameniti železnici Oslo - Bergen
Dve največji mesti Norveške, Oslo na vzhodu in Bergen na zahodni atlantski obali, sta povezani z eno najzanimivejših evropskih železniških prog.

stran12>
Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing