Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov


ŠPANIJA

Uradno ime: Kraljevina Španija
Državna ureditev: ustavna monarhija (kraljevina)
Glavno mesto: Madrid
Število prebivalcev: 41.874.000
Denarna enota: evro (EUR)
Časovni okvir: 0 h (po SEČ)
Klicna številka: + 34 

Veleposlaništvo Republike Slovenije 
Hermanos Bécquer,7-2
ES-28 006 Madrid
Španija
Tel: (+) 34 91 411 68 93
Faks: (+) 34 91 564 60 57
Elektronska pošta: vma@gov.si
Pristojno za: Alžirija, Andora, Kuba, Španija

 
Majorka – otok sonca in biser Sredozemlja
Majorka je eden od štirih Balearskih otokov, ki ležijo v Sredozemskem morju. Vsi štirje otoki, Ibiza, Formentera, Menorca in Majorka, so izredno privlačne turistične destinacije. Največja izmed vseh štirih je prav Majorka, ki z ugodnim podnebjem, rajskimi plažami, turkiznim in čistim morjem, čudovitimi hribi, kanjoni, jamami, zgodovinskimi objekti ter burnim nočnim življenjem privablja turiste z različnih koncev sveta. Nudi več sto kilometrov dolgo obalo z mnogimi lepimi plažami, med katerimi jih je bilo nekaj uvrščenih v skupino najlepših na svetu.

Andaluzija, lepa in vznemirljiva
Andaluzija, med Sredozemskim morjem in Atlantskim oceanom razprostrta španska pokrajina, že stoletja privablja popotnike od blizu in daleč.

Cestno križarjenje po Španiji
Pot po španskem delu iberskega polotoka je bila kulturno popotovanje od Arabcev in srednjega veka do moderne Španije, ki je formalno še vedno kraljevina, a je to niti najmanj ne ovira pri njenem hitrem gospodarskem in siceršnjem napredku.

Madrid – meka umetnosti
Španska prestolnica je prava paša za oči modnih navdušencev, idealna za »žurersko« razpoloženo mladino in mlade po srcu, med drugim pa tudi prava meka umetnosti. V mestu nikoli ne zmanjka dobrih predstav, razstav, spektaklov, filmov, festivalov ter koncertov.

Sevilla
Še dobro, da je glavna turistična sezona že mimo in so le konci tedna tisti dnevi, ko se je najbolje ogibati ulicam, pa tudi glavnim turističnim znamenitostim. Slednjih zares ne manjka, saj ima mesto zelo dolgo in bogato zgodovino.

Po baskovskih deželah
Pot sva začela v Bilbau, ki mu Baski, po legendah prebivalci, starejši od vsega, rečejo kar Bilbo. Baskovski pregovor namreč pravi: »Preden je Bog bil Bog, so Baski bili Baski.«

stran12>
Madrid


Didakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing