Svet in ljudje Odkrivaj. Občuti. Uživaj.

Slovar

SI - EN

EN - SI
Cela beseda   

Več jezikov

MUDHONEY
06.10, Kino Šiška

Legendarni grunge pionirji in veterani znamenite založbe Sub Pop, sarkastični garažni zajebanti Mudhoney, se vračajo v Šiško s svojo deseto ploščo, Digital Garbage, v žepu! 

Medtem ko bendi razpadajo, imperiji pa propadajo, seattelska četverica Mudhoney že dobrih 30 let benti proti neumnosti in omejenosti sodobnosti. Bendov jedki koktajl umazanega garažnega rocka, pikrih pripomb in neusmiljenega udrihanja ritem sekcije ni danes pač nič manj aktualen kot leta 1988, ko se je zasedba s surovo nalezljivo grunge klasiko “Touch Me I’m Sick” med prvimi priključila častitljivi glasbeni instituciji Sub Pop, mimogrede pa pustila še svoj pečat na marsikaterem bendu, ki se je pozneje predal lagodju mainstreama. Če kaj, so Mudhoneyjevi nazori dandanes kvečjemu še bolj na mestu – konec koncev, je po pravici povedano na tem svetu danes karkoli zares boljše, kot je bilo?
Razen Mudhoney, seveda. 

Obešenjaški fanti zajebanti so v Šiški nazadnje hrumeli avgusta 2016, zato je že skrajni čas za novo dozo glasbenega razdejanja, še zlasti, ker je bend v luči vsega sodobnega sranja jezen, kot že dolgo ne. To se vsekakor sliši tudi na bendovem zadnjem albumu, brez dlake na jeziku poimenovanem in na isti način ustvarjenem Digital Garbage iz 2018. Le redkokdo zna zajeti absurdnosti in grozote novega tisočletja tako pronicljivo kot večni cinik in dežurni nergač Mark Arm, sotrpini Steve Turner, Guy Maddison in Dan Peters pa s punkovsko ostrim instrumentarijem suvereno kažejo, kako se streže zadevam. Ubijalski večer v živo zagotovljen!


Dogodki

16.08.  Cvetličarna
BAD RELIGION
06.10.  Kino Šiška
MUDHONEY

Novice

SLOVENSKA PISATELJSKA POT
Pozdrav z vrhov: planinstvo na starih razglednicah
POPOTNE ZGODBE SO LAHKO DRUGAČNE!
Kratke zgodbe o drobnih naključjih v popotnih doživetjih so v knjigo položene med umetniške fotografije.

V DALJAVO ZAZRTE OČI

Kratke popotne zgodbeDidakta d.o.o., Revija Svet in Ljudje, Gradnikova 91a, 4240 Radovljica, tel. (04) 53 20 200, e-pošta: info@svetinljudje.si. Vse pravice pridržane.
izdelava spletnih strani Spletomat, orodje za spletni marketing